Често нашите пациенти ни питат има ли алтернатива на протезите при липса на множество зъби на някоя или на двете им челюсти. За съжаление, все по-млади хора се сблъскват с този проблем. Отговорът е – да, има такава надеждна и добра алтернатива на протезите и тя е „All On 4™“.
Както се вижда и от самото наименование „All On 4™“ е запазена марка. Тази техника за поставяне на фиксирани протези е разработена от професор Пало Мало от Португалия в кооперация с производителя на импланти Nobel Biocare след дългогодишни клинични изследвания и множество наблюдения на процеса, преди той да бъде постановен като надежден такъв със специфичен и строг протокол. Казваме всичко това, защото, за съжаление, се предлагат много процедури, които претендират, че са „All On 4™“ , но по същество не са преминали необходимото обучение за това. Истина е, че такова обучение в Португалия в клиниката на проф. Пало Мало са преминали само петима български зъболекаря. А единиствен от тези петима, който използва последния разработен от тях дигитален протокол е д-р Парушева.

Но какво представлява тази процедура?

Накратко, това е поставяне на четири импланта на специфични места в челюстта, като задните са специфични и се поставят под ъгъл от 45 градуса и върху тях се фиксира неподвижно мост. Най-лесно може да се представи чрез следната снимка:

Кога се налага и какво е предимството на All On 4™ пред традиционния начин за поставяне на няколко импланта?

Понякога липсващите зъби на пациентите са прекалено много, ако не и всички. Тогава обичайният начин е поставяне подвижна, снемаема протеза с всички нейни неудобства, при хранене или поставяне на множество импланти – чисто логически, достигащи до 15 на челюст. Много често липсата на зъби е съпроводено и с липса на кост, необходима за поставянето на всички тези импланти. Така практически единствената алтернатива за такива клинични случаи е All On 4™. Нещо повече, по-малко инвазивната хирургия означава, че времето за възстановяване и рехабилитация е значително по-кратко. По-малкото импланти също така дават възможност за избягване в максимална степен редукцията на кост (задните импланти се поставят под 45 градуса и така се постига много по-голяма здравина на конструкцията). Не на последно място, наличието на четири импланта дава по-голяма гъвкавост за дизайна на зъбите и тяхното конструиране и напасване в устата на пациента.
Постоянна конструкция върху имплантите:

Предимства на дигиталният протокол при All On 4™

Основното предимство е точноста до микрон и предвидимостта на резултата. Интраоралното сканиране помага също така да се създаде по-бързо и по-точен мост върху имплантите. Това от своя страна позволява на пациента да има, макар и временни зъби, готови още на следващия или дори в същия ден. Не на последно място, разбира се, и изработването чрез digital smile design на мечтаната усмивка.
Хирургичен водач за All on 4:

Още по-голям комфорт с анестезия

Много от пациентите се притесняват от по-продължителната дентална хирургия и работата по поставянето на четирите импланта. Ето защо при нас, в Дентална клиника „Д-р Парушева“, процедурата се извършва с анестезия от вида медицински сън. Така за пациента се осигурява необходимият психоемоционален комфорт по време на процедурата в присъствие на анестезиолог с целия необходим мониторинг и най-съвременната анестезиологична апаратура.