Какво са алайнерите и какви са техните предимства ?

За разлика от брекетите, алайнерите са изработени от здрав медицински клас термопластичен материал. Всеки алайнер придвижва зъбите стъпка по стъпка към крайната позиция и вашата мечтана усмивка.

Предимства:

На първо място можем да поставим естетичният външен вид. Алайнерите са по-малко забележими от скобите или брекетите, тъй като са прозрачни и направени по поръчка, за да паснат на вашите зъби.

Второ важно предимство е, че не пречат на хранителния ви режим. Докато премахвате алайнерите си, за да ядете, вашият начин на хранене не се влияе. Все още ще можете да ядете храните, които харесвате. Някои храни са трудни или неудобни за ядене с брекети и могат да причинят счупвания, които могат да забавят лечението и да изискват допълнителни посещения за поправка на брекетите.

Друго важно предимство е по-лесното поддържане на добра хигиена, тъй като вашите алайнери могат да се свалят, можете да ги четкате и почиствате с конец както обикновено. Това е важно, защото почистването на зъбите с поставени брекети е предизвикателство за много пациенти, а добрата орална хигиена е от изключителна важност.

И не на последно място, след като движението на зъбите ви е предварително планирано от наш специалист, действителните посещения в кабинета обикновено отнемат по-малко време и в някои случаи могат да бъдат по-рядко. Всеки алайнер се носи по две седмици и посредством това можете да насрочите удобен за вас час за посещение и да избегнете непредвидимите посещения, които се налагат при проблем с брекетите.

Най-общо казано, алайнерите са по-удобни от брекетите. Когато зъбите започнат да се движат, устните и бузите обикновено могат да бъдат съвсем леко раздразнени, тъй като пластмасовият алайнер е по-гладък от металните или порцелановите брекети. Това може да е особено важно за тези, които играят контактни (или полуконтактни) спортове.
В Дентална клиника д-р Парушева, лечението ви бива планирано в специален CAD софтуер, изготвя ви се лечебен план, стъпка по стъпка и можете да прецените дали цената на вашето лечение ви устройва.

Как протича лечението в Дентална клиника Д-р Парушева?

Ако решите да се подложите на лечение с алайнери, тогава първоначалните стъпки включват обстоен преглед на вашите зъби и подробни снимки, както и проверка на скорошни рентгенови снимки, за да сме сигурни, че всичко е здраво. Това също ни позволява да планираме лечението, което ще ви подхожда най-добре.
След това вашите зъби се сканират с интраорална камера от последно поколение, с прецизност до микрони. Това позволява случаят ви да бъде въведен в софтуера за проектиране, така че да можем да планираме дигитално лечението ви.
При следващото си посещение ще получите първите си алайнери. Всяка стъпка алайнери се носи две седмици, като постоянно следим вашия напредък и дали лечението ви върви по план.
След приключване на лечението за да поддържате постигнатия резултат, ще ви бъдат предоставени ритейнъри, които да носите през нощта.
Д-р Парушева следи със специална грижа всяко лечение и с голямо внимание и на всеки 10 шини сканира зъбите ви отново, с цел проследяване движението им и тяхната нова позиция.