За разлика от протезите или моста, зъбните импланти са постоянни конструкции в устата ви и са проектирани да издържат цял живот.
Тъй като са толкова издръжливи, процентът на успеваемост на зъбните импланти достига 98%. С такава статистика можете да се чувствате уверени, когато изберете зъбните импланти като начин да замените липсващите си зъби. И в допълнение към тяхната дългосрочна успеваемост, зъбните импланти предлагат ред предимства.

1. Добро влияние върху костта в челюстта

Когато загубите зъб, може да мислите само за ефектите, които има върху усмивката ви и как може да затрудни храненето. Но загубата на зъб не само променя външния ви вид и способността ви за дъвчене – засяга и челюстната ви кост.
При загуба на зъб, костта ви започва да отслабва и да се влошава в областта, където е бил коренът на липсващия зъб. Имплантът осигурява същия вид опора и стимулация като вашия естествен зъб, което може да помогне за предотвратяване на разрушаване на вашата костна тъкан. В Дентална клиника Д-р Парушева добавяме и допълнително кост и мембрана, които допълнително стимулират бързото заздравяване и стабилността на импланта. Изработваме ги от вашата кръв, тъй като така заздравителният процес и образуването на нова кост, става много по-бързо и ефективно.

2. По-добър ефект върху останалите зъби

Ако загубите един зъб, може да си помислите, че това не е голяма работа и да не се тревожите за заместител като зъбни импланти. Но когато загубите един зъб, другите ви зъби може да се изместят или разклатят, което може да доведе до повече загуба на зъби. Зъбните импланти могат да предотвратят това, като поддържат другите ви зъби здраво на място, което е една от причините да се считат за толкова успешни в дългосрочен план.

3. Как поставяме импланти в дентална клиника д-р Парушева и защо?

Поставяме имплантите с помощта на т.нар. хирургичен водач, точно копие на челюстта на пациента, създаден по неговия дигитален отпечатък и рентгенова снимка, който с точно до микрони ни позволява да поставим импланта в челюстта.

4. С какви импланти работи дентална клиника д-р Парушева и защо?

Имплантите, които дентална клиника д-р Парушева избира са Bio Horizons, топ три в производителите на импланти в света. Това са първите и единствените импланти, обработени с Laser-Lok® технология, призната за „Най-добра клинична иновация“. Laser-Lok® е серия от прецизно проектирани, лазерно нанесени каналчета с размера на клетките на тъканите, с които повърхността на импланта или надстройката влиза в контакт.
След поставяне на имплант в Дентална клиника Д-р Парушева, вие получавате паспорт, с всички необходими данни за поставеният ви имплант и доживотна гаранция. След няколко допълнителни прегледа, измерваме стабилността на импланта, със специален уред, един от малкото в България, и при достатъчна стабилност се поставя надстройка и циркониева корона по направено интраорално сканиране до микрони на вашата челюст.
Освен това Дентална клиника Д-р Парушева предлага поставяне на импланти с обща анестезия, за максимален комфорт и спокойствие на своите пациенти.